Трећи састанак Радне групе -израда „web“ апликације

Представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националне службе за запошљавање (НЗС), и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (КИРС) одржали су, 30. јуна 2020. године састанак са представницма предузећа Разор д.о.о. како би договорили активности у вези са реализацијом пилот пројекта - развој веб апликације и дизајн брошура/лифлета.
Прочитај више

Други састанак Радне групе

На другом састанку Радне групе, одрзаном 31. јануара 2020 године, одлучено је да у активности Пилот пројекта буди укључени тражиоци азила и лица која су добила азил. Тако, биће израђена интернет апликација за мигранте која ће омогућити приступ свим важним информацијама у вези са правилима, процедурама и правима у погледу образовања и запошљавања. Апликација би требало да садржи и важне интернет везе релевантне за тражење посла, као и контакте и новости.
Прочитај више

Одржана друга радионица оснажвања у оквиру Пројекта Брза интеграција на тржиште рада

У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржана је дводневна радионица оснаживања, 22. и 23. јануара 2020. године, обавезна пројектна активност у оквиру Пројекта Европске уније Брза интеграција на тржиште рада држављана трећих земаља, азиланата, избеглица и чланова њихових породица.
Прочитај више

Први састанак Радне групе

Циљна група Пилот пројекта које Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спроводи у оквиру пројекта „Брзa интеграција на тржиште рада држављана трећих земаља, азиланата, избеглица и чланова њихових породица“ (ФАБ) биће лица која траже азил у азилним центрима у Боговађи (Лајковац) и Бањи Ковиљачи (Лозница) као и лица која су добила азил, а која су лоцирана углавном на териорији града Београда.
Прочитај више

Састанак управног одбора

Управни одбор пројекта „Брзa интеграцијa на тржиште рада држављана трећих земаља, азиланата, избеглицa и чланова њихових породица“ (ФАБ) оджан је у Берлину у пероду од 21. до 22. октобра 2019. године. Представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања представили су прелиминарне резултате истраживања спроведеног у овкиру пројектних активности, као полазну основу за дефинисање наредних активности у оквиру пројекта.
Прочитај више

Прва локална радионица оснаживања у Милану

У периоду од 6. до 8. октобра 2019. године у Милану (Италија) одржана је прва локална радионица оснаживања – оперативан састанак размене искуства са пројектним партнерима (општина Милано).
На радионици су размељена искуства у вези са интеграцијом на тржиште рада држављана трећих земаља, азиланата, избеглица и чланова њихових породица.
Прочитај више