Трећи састанак Радне групе  -израда „web“ апликације

Трећи састанак Радне групе -израда „web“ апликације

Представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националне службе за запошљавање (НЗС), и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (КИРС) одржали су, 30. јуна 2020. године састанак са представницма предузећа Разор д.о.о. како би договорили активности у вези са реализацијом пилот пројекта - развој веб апликације и дизајн брошура/лифлета.

На састанку су разматране активности пројекта, њихов обухват, план и динамика спровођења као и временски оквир имплементације и подела посла.

Утврђено је да ће циљна група пројекта - израда интернет апликацје бити лица коај траже азил у азилном центру у Бањи Ковиљачи, као и лица која су добила азил, а који су лоцирана углавном на територији града Београда.

Представници НЗС-а, КИРС-а и Министарства просвете, науке и технолошког развоја (МПН) послаће своје предлоге и материјале који ће се наћи у апликацији.

На састанку је договорено да страница/апликација садржи следеће елементе:

  • Први кораци – садржај ће чинити информције у вези са пријавом, правима азиланата, азилнм центрима итд. Циљ је да се на једном месту нађу сви неопходни садржаји за лакше сналажење. А свака картица биће подељена на три питања – како, где и ко;
  • Образовање – садржај намењен образовању деце школског и предшколског узраста као и образовању одраслих;
  • Запошљавање – информације у вези са правима и обавезама у вези са запошљавањем;
  • Контакти – биће наведени сви корисни контакти.